Çocukla (veya bebekle) gezmek Üzerine.

Yıllarca gerek işim gezdirmek olduğu için gerek kendim ve eşim de gezmeyi sevdiği için imkan buldukca yeni yerler kesfetmekten kendimizi alıkoymamaya çalıştık

Gezme planlarımızı çeşitli bahenelerle ertelememek için yola koyulduk hep. Toplumda yerleşik olan bebekle gezilmez, hamileyken yola çıkılmaz gibi olaylar bizim için geçerli olmayacaktı.Eşim 2 aylık hamile iken arkadaş grubumuzla Sırbistan / Belgrad gezisine gittik. Hamileliğin başı olduğu için gezmekte zorlanmadik. Programladığımız şekilde gerçekleştirdik gezimizi. 

Devamında altı aylık hamile iken ise Moskova’ya gittik. Yolculuk uçakla olunca doktordan her ihtimale karşı uçabilir raporu almak gerekiyor. Havayolu kuralları gereği bu istenen bir belge.Moskova gezimiz de umduğumuzdan kolay geçti. Çok keyif aldık.

Gelelim doğumdan sonraki döneme; yani elle tutulur, gözle görülür, hayata karşı tepkileri olan bir birey var artık kucağınızda. 

Bizimki şuan 2,5 yaşında.

Bebekle yola çıkmak; öyle bebeğiniz yokken etrafta susmadan ağlayan, kıpır kıpır yerinde duramayanları görünce verdiğimiz, bir bebeği susturamıyorlar, yerinde tutamıyorlar gibi tepkilerin boş olduğunu söylemeliyim. 

Her bebek kendi içinde ayrı degerlendirilse de genelleme yapmak bence mümkün. 

En kolayı özel araçla seyahat. Zaten güvenlik için de gerekli olan bebek koltukları hayatı kolaylaştırıyor. Tabii ki koltukta oturmak zorunda olduğu bilincini aşılamak için her zaman istikrarlı şekilde ısrarcı olmak gerekecek. Büyüdükçe kendi başlarına normal koltukta olmak için sırf merakları yüzünden size ısrarcı olacaklar. İşte buyüzden daima kendi koltuğunda oturmasında ısrarcı olmak sizi ileride rahat ettirecektir. Sizin kararlı olduğunuzu görünce bebek koltuğunun bağlı olduğu kapıya kendisi gidecektir.

Uçak, otobüs veya feribot gibi kalabalık ortam seyahatlerinde iş biraz daha zorlaşıyor. İlk başta içlerindeki merak onları yerlerinde durmamaya sevkediyor. İsteklerini makul seviyelerde yaparak sakin kalmasını sağlamak yolculuğun iyi geçmesi için gerekli. Biz bu deneyimlerden; 1,5 saatlik dört uçak ve yine aynı uzunlukta bir feribot yolculuğu yaptık. 

Uçak yolculuklarımız genelde meraktan ve babası bendenizin de işinin uçakla olduğunu bilmesinden dolayı merak ve uçak içinde yürüyerek dolaşmakla geçti. Ebeveynler için yorucu, onlar için farklı deneyimlerle dolu geçiyor. Bazı seyahatlerin sonrasında bir daha bebekle yola çıkma olayını tekrar düşündürse de, biz herşeye rağmen yola çıkmaktan yana kullandık. Bu gibi sebeplerle; eğer bir sağlık problemi yoksa yola çıkıp birlikte paylaşmanın bebeğin gelişimi için de faydalı olacağı fikrinde olmak daha doğru.

Bu sebeple keşfedeceği yerleri erteleyenler için deneyimlerimi paylaşmak istedim. Gelişim süreci boyunca farklı deneyimleri de paylaşabilmek ümidiyle

Yorumlar(0)

Yorum Bırak


CAPTCHA Image   Reload Image